Cava L'Hereu Reserva Brut - Raventós i Blanc - 75 cl

€18,50 €16,50
Beschikbaarheid producten: Niet op voorraad
  • Bestel 3 voor €16,01 per stuk en bespaar 3%
  • Bestel 6 voor €14,85 per stuk en bespaar 10%

Cava L'Hereu Reserva Brut - Raventós i Blanc

Herkomst: Penedès, Spanje
Smaaktype: Brut
Druif: Macabeo, xarel.lo & parelada
Jaar: 2008
Temperatuur: 6°c. tot 8°c.
Inhoud: 75 cl
Wanneer te serveren: bedoeld om direct te drinken, maar kan zonder problemen nog enkele jaren worden bewaard.


 

Proefnotities

Een droge, lichte en frisse Cava. Mooie tonen van citrus, appel en een klein beetje amandel. Rond en zacht van smaak met veel lengte. Raventos I Blanc is een van de meest klassieke en best gemaakte cava's op de markt. Als je hem proeft begrijp je waarom Spaanse 3 sterren restaurants als 'Arzak' en - wijlen -'El Bulli' de wijn al sinds jaar en dag prominent op de wijnkaart hebben staan.

Deze Reserva wordt gemaakt van Macabeo, Xarel Lo en Parellada. Heeft een mooi bleekgele kleur met een fijne mousse. Zachte en open geur, puur en aangenaam, bloemen, appel en citrus, hint van rokerigheid.Heerlijk rond en zacht in de smaak, een fijne mousse, frisheid, citrusfruit, mooie bitters en zuren, een hint van noten en heel veel lengte. Perfect bij feestelijke gelegenheden, als aperitief, bij klassieke tapas, ibericoham, schaal- en schelpdieren.

De Reserva Brut is een van de mooie, klassieke Cavas van Raventos. Hij wordt gemaakt van de drie klassieke druiven voor Cava, maar er is hier gekozen voor een ruime hoeveelheid Macabeo. waarmee de wijn een prachtig elegant en fris karakter krijgt, met het accent op het witte fruit. Gelijke hoeveelheden Parellada en Xarel.Lo zorgen voor kracht, karakter en diepgang. De druiven worden na de oogst direct naar de kelder gebracht en gekoeld met koolzuursneeuw, om alle frisheid en fruit te behouden. Een lange en zorgvuldige persing zorgt voor topkwaliteit sap, waarna een lange gisting op roestvrijstalen vaten volgt voor het maken van de basiswijn. Daarna gaat de wijn op fles voor een tweede gisting, waarna hij minimaal vijftien maanden op fles blijft om te rijpen, zodat hij recht heeft op de aanduiding ‘Reserva’. Het geeft hem een prachtig breed karakter, met de verfijnde belletjes van een mooi lang gerijpte mousserende wijn. Bij de definitieve botteling wordt een kleine hoeveelheid restsuiker gedoseerd: 7,5 gram. Dat geeft hem het perfecte evenwicht tussen zoet en zuur.


 

Lekker bij

Perfect bij feestelijke gelegenheden, als aperitief, bij klassieke tapas, ibericoham, schaal- en schelpdieren.


 

Het wijnhuis: Raventós i Blanc

Het wijnhuis Raventos i Blanc behoort tot de top Cava-producenten. Het is opgericht in 1986 door Manuel Raventós. Het landgoed van Raventos i Blanc van in totaal 90 hectaren aan wijngaarden is echter als sinds 1497 in handen van de familie. Josep Raventós brengt in 1872 de eerste fles cava op de markt onder de naam Cordoniu. Cordoniu is vandaag de dag de twee na grootste producent van cava en is nog steeds eigendom van de familie Raventós.

 

 

Josep Maria Raventós eigenaar van het landgoed en tevens directeur van Codorniu kreeg in de jaren ’70 onenigheid met de rest van de familie over de koers van het bedrijf en besluit om samen met zijn Manuel een apart wijnhuis op te richten. Hij laat zich uitkopen, krijgt het landgoed mee en laat in 1986 een van de modernste bodegas verrijzen recht tegenover Bodega Cordoníu.

Josep Maria Raventós heeft zich ook jaren lang had ingezet voor de erkenning van de D.O. Cava. Hij bereikte zijn doel in 1986 met de officiële erkenning van de denominación de origen Cava.

De druiven staan in wijngaarden met sterke verschillen in terroir en klimaat. In totaal zijn er veertig verschillende percelen, die zijn verdeeld over vier zones met elk een ander micro-klimaat. Dat maakt het ook mogelijk om een groot aantal verschillende druiven aan te planten. De aanplant bestaat uit typisch lokale variëteiten zoals macabeo, parellada, xarel.lo en monastrell, met daarnaast ook 'internationale' druiven als chardonnay, pinot noir en cabernet sauvignon. Op deze manier kunnen steeds verschillende druiven en verschillende percelen met elkaar worden gecombineerd tot interessante wijnen met een eigen karakter. Dat is de kracht van deze bodega. De wijnen beschikken over een duidelijk eigen signatuur.

Kijk voor meer informatie op de website van Raventós.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »